Werken en vrijheid

Werken en vrijheid

Er is al jaren een trend aan de gang dat steeds minder mensen kiezen voor een 9 tot 5 baan. En dat in loondienst bij een werkgever. Sommige kiezen ervoor om aan de slag te gaan als zzp`er. Op die manier heb je een bepaalde mate van werken en vrijheid bij het al dan niet accepteren van van een opdracht. Echter, zzp'ers die selectief kunnen zijn blijken in de praktijk een uitzondering. Veel zzp`ers verdienen geen volwaardig inkomen.

ZZp`ers hebben moeite om rond te komen

Veel zzp'ers hebben moeite om rond te komen. Door de alsmaar toenemende concurrentie staan de tarieven die een zzp`er in rekening kan brengen onder druk. 

Daarnaast zijn er ook werkgevers die standaard met zzp`ers werken. Denk maar eens aan de postbezorgers. En voor deze constructie is niet gekozen omdat het beter voor de werknemer is. Integendeel, het pakt voordeliger uit voor de werkgever. En dan kan je eigenlijk niet spreken over werken en vrijheid.

Daarom zijn er best veel zzp`ers die financieel niet rond kunnen en komen en daarom steeds meer geld gaan lenen.

Werken en vrijheid, hoe reëel is dat?

Als je echt volledige vrijheid wilt en toch verzekerd wilt zijn van een goed inkomen, dan is het internet wellicht de oplossing. Online geld verdienen verschaft de optie van weken en vrijheid en dit kan tegenwoordig op talloze manieren. Zo kan je je een webshop beginnen, maar dat is zeker niet de enige methode om via het internet jouw geld te verdienen. Je kan ook geld verdienen via een platform zoals Bol.com of Amazon.

De populairste methode om geld te verdienen via het internet

Een ander methode die alsmaar populairder wordt, is de wereld van affiliate marketing. Dit omdat het een super eenvoudige methode is en bovendien een sterk groeiende markt.

Het uitgangspunt van affiliate marketing is dat je beloond wordt voor een verkoop. De verkoper stuur je in dit geval door vanaf jouw website door naar de website van de verkopende partij. 

Daar dienen we wel aan toe te voegen dat je eigenlijk geeneens een website nodig hebt om affiliate marketing toe te passen. Je kan bijvoorbeeld gewoon een socialmedia kanaal inzeten om op die manier verkopen te realiseren.

Waarom is affiliate marketing interessant voor bedrijven?

Bedrijven vinden dit steeds meer een interessante optie. Dien je bij het inhuren van een influencer nog maar af te wachten wat dit gaat opleveren, bij affiliate marketing weet je zeker dat je alleen gaat betalen wanneer je ook daadwerkelijk omzet binnenhaalt. 

Er zijn wel een paar uitzonderingen dat er zelfs voor het aanleveren van een lead al een commissie wordt uitgekeerd. Dit zijn vooral de branches waar een lead al ontzettend veel waard is.

Omdat er alleen wordt uitgekeerd bij het daadwerkelijk realiseren van een verkoop wordt er ook vaak gesproken over performance marketing. Dit omdat er daadwerkelijk geleverd dient te worden voordat je gaat verdienen.

Hoe word je succesvol via performance marketing?

Zoals hierboven al aangegeven is affiliate marketing echt niet moeilijk. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is doorzettingsvermogen. Online geld verdienen vraagt doorzettingsvermogen.

Dit omdat je eerst dient op te bouwen alvorens er geld gaat binnenkomen. En hier kan best wel wat tijd overheen gaan. Je dient er eigenlijk vanuit te gaan dat je 6 maanden nodig hebt alvorens je daadwerkelijk online geld gaat verdienen.

En dit is exact de reden dat veel mensen er vroegtijdig mee opbouwen. En in dat geval beweren zij dat dit gewoon complete onzin is. 

Dit is echter absoluut niet waar. Kijk maar eens hoeveel miljarden er wereldwijd worden uitgegeven aan affiliate marketing. En daarnaast hoeveel deze markt ook nog steed jaarlijks groeit. En daar zal de komende jaren echt nog geen verandering inkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *