Welke creditcard kiezen?

Welke creditcard kiezen

Creditcards bestaan in verschillende vormen. Welke creditcard kan je nu het beste kiezen? De standaard creditcard en de prepaid creditcard. De standaard creditcard wordt waarschijnlijk het meest gebruikt en is ook het meest bekend. Met deze kaart krijg je als het waarde de beschikking over extra geld. 

Deze kaart wordt ook in het register van het BKR opgenomen. Met een prepaid creditcard daarentegen krijg je geen extra geld tot je beschikking. De prepaid creditcard is alleen te gebruiken nadat je er een saldo op hebt gestort. Welke creditcard kan je nu het beste kiezen?

Met een prepaid creditcard geeft je geen extra geld uit

Omdat het een vereiste is om eerst saldo te storten alvorens je de prepaid creditcard kan gaan gebruiken, kan je ook geen geld uitgeven dat je niet hebt. 

Bovendien krijg je geen rekening aan het einde van de maand die je achteraf dient te betalen. Hierdoor is het veel eenvoudiger om inzicht in de uitgaven te behouden. 

Je kan op die manier eenvoudig een budget aanmaken voor specifieke uitgaven. Dat budget stort je dan op de prepaid creditcard, zodat je inzicht kan houden in het bedrag wat je van dit budget hebt besteed.

De hoogte van de creditcardrekening valt altijd tegen

De meeste mensen die een standaard creditcard in hun bezit hebben kennen wel de onverwacht hoge rekening. Omdat je gedurende de gehele maand snel en makkelijk geld uitgeeft via de kaart wat je achteraf via een rekening dient te betalen, loopt dit vrij gemakkelijk behoorlijk op. Indien je bijvoorbeeld altijd tankt met de creditcard en je betaalt ook nog eens de boodschappen met de creditcard, dan zal de rekening snel hoog oplopen.

Indien je punten verzameld via de creditcard, zoals bijvoorbeeld flying blue miles, is het aantrekkelijk zoveel mogelijk de creditcard te gebruiken. Alleen kan op die manier de rekening achteraf dan wel erg tegenvallen.

Een hoge rente bij te laat betalen van de rekening

Betaal je de rekening niet op tijd, dan ga je een zeer hoge rente betalen. Deze kan wel oplopen tot bijna 14%. Dit is dan ook een van de redenen dat mensen in de schulden raken. 

Zeker in Amerika waar bijna iedereen wel meerdere creditcards in zijn bezit heeft. 

Kan je de rekening niet betalen, dan beschik je over onvoldoende geld. En dat gat wordt alleen maar groter omdat je dan ook nog eens rente dient te betalen. In Amerika is het niet ongebruikelijk dat mensen duizenden dollars schuld hebben via een creditcard. Met een nieuwe creditcard wordt dan vervolgens de andere creditcardrekening betaald. Of ze gaan op een andere manier geld lenen om de creditcardschuld af te betalen.

Door de hoge rente die in rekening wordt gebracht zullen deze schulden alleen maar blijven oplopen. Je zult dan meer moeten gaan verdienen om deze problemen op te lossen.

Financiën onder controle houden met een prepaid creditcard 

Een prepaid creditcard zorgt ervoor dat je geen geld uit kan geven dat je niet hebt. Ook kunnen kleine bedragen niet oplopen tot een hoge rekening. Hierdoor is het eenvoudiger om uit de schulden te blijven. 

Waarom een standaard creditcard aanschaffen?

Natuurlijk heeft een standaard creditcard ook zo zijn voordelen. Indien je in het buitenland verblijft, is het altijd prettig om op een creditcard te kunnen terugvallen. 

Heb je onverwacht hoge uitgaven voor wat voor reden dan ook, dan kan een creditcard je uit de brand helpen. Wel dien je dan achteraf alsnog de rekening te voldoen. Doe je dit niet op tijd, dan ga je de hoge rente betalen.

Een prepaid creditcard voorkomt dat je geld uitgeeft wat je jezelf niet kan veroorloven. Daarmee voorkom je een hoge rente op een creditcardschuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *