Hoe word je rijk?

Hoe word je rijk

Hoe wordt je rijk? Wie zou het antwoord op deze vraag nu niet willen weten? Rijk worden is een droom van veel mensen. Helaas is er slechts een beperkt aantal mensen die dit doel zal bereiken. Ik ben echter wel van mening, dat dit voor veel meer mensen mogelijk is. Het komt echter niet vanzelf. Je dient er behoorlijk wat voor te doen. Vergeet niet dat er in Nederland 278.000 huishoudens over een vermogen dan meer dan een miljoen euro bschikken.

Wat is rijk nu eigenlijk?

Voor de één betekent dit genoeg geld om zorgeloos te kunnen leven. Een ander wil graag een boot en een groot vakantiehuis op een exotische locatie. Het begrip rijk is simpelweg niet iedereen hetzelfde. 

Het is dan ook van belan,g om eerst voor jezelf te bepalen wat je nu precies wilt bereiken. Daarna  is het kwestie aan actie en aanpakken. En misschien het allerbelangrijkste, de juiste mindset creëren. Daarbij is het van belang om deze mindset ook echt ten uitvoer te brengen.

Voor sommige mensen speelt de vraag, hoe word je rijk helemaal niet. Zij willen liever van dag tot dag leven. Rijk worden zit er voor deze groep mensen dan ook niet in. Dit is een keuze en daar is ook niks mis mee. De meeste mensen zouden echter toch wel over dermate veel geld beschikken, dat zij zich nooit meer zorgen hoeven te maken.

De juiste mindset

Geloof je er zelf echt in, dat je financieel onafhankelijk kunt worden? Indien dit het geval is, dan zal de kans dat dit gaat lukken vele malen groter zijn, dan dat je hier zelf eigenlijk niet in gelooft.

Want ben je van mening dat voor jou financiële onafhankelijkheid niet is weggelegd, dan zal op zeker ook nooit het geval zijn.

Wanneer je een specifiek doel hebt bepaald, dan dien je hier actie op te gaan ondernemen. Van belang is om direct de eerste stap te gaan zetten. Dit dien je per direct te doen. Stel dat je door middel van sparen financieel onafhankelijk wilt worden. Open dan per direct een spaarrekening en stel ook direct een automatische overboeking in.

Rijk worden mindset

Op het moment dat je direct een eerste stap zet, dan wordt de kans dat je jouw plannen in de praktijk gaat omzetten, vele malen groter.

Stel realistische doelen

Een doel dat je over een jaar miljonair wilt zijn, is doorgaans niet realistisch. Tenzij je al hard op weg bent om dit doel te bereiken. Stel dat je over 10 jaar miljonair wilt zijn, dan is dit nog steeds een grote uitdaging, maar het wordt wel iets realistischer. 

Neem je echter een periode van 20 jaar om daadwerkelijk  miljonair te worden, dan is dit zeker een realistisch doel. Je dient dan echter wel vandaag te beginnen.

De spaarrente helpt niet

Door te gaan sparen, zal het miljonair worden erg lastig zijn. Dit omdat de rente nagenoeg nul is. Alleen wanneer je een buitenlandse spaarrekening gaat openen, dan ontvang je nog enige rente. Dit is echter nog steeds niet hoog genoeg, om door middel van het rente op rente effect vermogen snel te laten groeien. Je bent dus min of meer gedwongen om andere opties te gaan bekijken.

Ondernemen of investeren

In mijn opinie zijn er op dit moment twee antwoorden mogelijk, op de vraag hoe word ik rijk. Je kunt of gaan ondernemen, waarbij je een succesvolle onderneming opzet of je kunt gaan investeren. Zo kan je investeren op de beurs, via crowdfunding of je kunt geld gaan investeren in cryptocurrencies.

Uiteraard is een combinatie van deze twee mogelijkheden ook mogelijk. Door te gaan ondernemen, komt er als het goed is extra geld binnen. Dit geld kan je vervolgens gaan investeren om het te laten groeien. Zo heeft het platform van Reinvest24 een historisch rendement van meer dan 14% behaald. Met een dergelijk rendement zal vermogen erg hard gaan groeien.

Rijk worden via affiliate marketing

Affiliate marketing is erg populair op dit moment. In mijn opinie is het vrij eenvoudig om op deze manier maandelijks wat extra te verdienen. Om een geheel inkomen te verdienen, is daarentegen best een uitdaging. Een bedrag van een paar honderd euro per maand verdienen, is daarentegen erg eenvoudig.

Nu zal je denken dat een paar honderd euro per maand extra, je niet gaat helpen om rijk te worden. Dit is echter een misvatting. Waarom dit zo is, zal ik je uitleggen.

Extra verdiensten verstandig investeren

Stel dat je elke maand 300 euro verdient met affiliate marketing. Dan is het de vraag wat je met dit geld gaat doen. Ga je het uitgeven aan leuke dingen,of ga je dit geld investeren om op die manier, een mooi vermogen op te bouwen. Ik zal je een rekenvoorbeeld geven, om te laten zien wat je ermee kunt bereiken.

Wanneer je maandelijks de 300 euro gaat investeren, in aandelen, crowdfunding, ETF`s etc. dan zal dit bedrag als volgt gaan groeien. 

Aantal jaren5%7%9%
5€ 20.402€ 21.478€ 22.627
10€ 46.585€ 51.925€ 58.054
15€ 80.187€ 95.089€ 113.522
20€ 123.310€ 156.278€ 200.366
25€ 178.653€ 243.022€ 336.337

Door het geld dat je maandelijks extra verdient, te investeren zal je bij een rendement van 5%, na 10 jaar al over ruim 46.000 euro beschikken. Realiseer je 9% rendement, dan zal dit bedrag na 20 jaar al zijn opgelopen naar ruim 200.000€. Verdien je 500€ extra, dan zal je over een nog veel groter vermogen beschikken. 

Zoveel mogelijk beleggen of investeren

Stel dat je naast de extra inkomsten, ook nog een gedeelte van het salaris wat je van een werkgever ontvangt, kunt investeren. Dan zal de weg naar financiële onafhankelijkheid helemaal open liggen. Bekijk hiervoor eens wat je naast jouw vaste lasten allemaal uitgeeft. Is dat allemaal wel echt nodig? Wellicht valt hier iets te besparen, wat je vervolgens weer kunt investeren.

Hoe word ik rijk investeren

Wat rijke mensen vaak gemeen hebben, is dat zij weinig geld uitgeven aan niet strikt noodzakelijke zaken. Je ziet zelfs vaak, dat echt rijken vaak erg zuinig zijn. Dit is eigenlijk wel de instelling die je nodig hebt wanneer je rijk wilt worden.

Neem geen onverantwoorde risico`s

Wel komen er bij investeren of beleggen verschillende risico`s om de hoek kijken. Wil je snel rijk worden, dan neem je wellicht teveel risico`s. Hierbij is de lange termijn visie essentieel. 

Liever een paar jaar later rijk worden, dan geld op een verkeerde manier investeren en na vijf jaar alles weer kwijt zijn. Bij een dergelijk scenario zal je nooit rijk worden. Ga bijvoorbeeld niet al het geld dat je verdient in Bitcoins investeren. Een gedeelte van het geld zou je best hierin kunnen investeren, maar zorg ook voor een goede risicospreiding.

Hard werken en verstandig omgaan met geld

Dit alles komt echter niet vanzelf. Je zult hard dienen te werken om dit te realiseren. Daarnaast dien je ook over discipline te beschikken. Je zult een gedeelte van jouw vrije tijd dienen te investeren, om extra geld te verdienen. Daarnaast dien je dan ook het geld dat je verdient, niet aan andere zaken te gaan uitgeven. 

Dit alles vraagt om heel veel discipline en ook doorzettingsvermogen. DIt is iets wat niet iedereen kan opbrengen. Ik durf zelfs te stellen, dat het grootste gedeelte van de mensen dit niet op kan brengen. Rijk worden zit er voor die groep mensen dan ook niet in.

Indien jij wel iemand bent die over doorzettingsvermogen en discipline beschikt. dan is dit wel voor jou weggelegd. De vraag hoe word je rijk, is dan eenvoudiger te beantwoorden dan dat je zou denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *