Haal meer uit je geld

Haal meer uit je geld

Waarom zou je geld op een Nederlandse spaarrekening laten staan. Persoonlijk zou ik zeggen, haal meer uit je geld. Dit is op verschillende manieren mogelijk.

Buitenlandse spaarrekening

Er zijn voldoende buitenlandse spaarrekeningen, waarbij je meer rente ontvangt dan bij een Nederlandse spaarrekening. En eigenlijk hoef je door het bestaan van het depositogarantiestelsel, jezelf geen zorgen te maken over geld dat je bij een buitenlandse bank stalt. Zolang dit stelsel maar van toepassing is op de bank waar je een spaarrekening of deposito wilt openen. Dit is een belangrijk aandachtspunt bij het openen van een spaarrekening.

Eenvoudig en snel een spaarrekening openen bij een buitenlandse bank doe je via Raisin. Dit bespaart je veel gedoe. Daarnaast ontvang je dan een extra bonus, bovenop de rente die soms wel 30 keer hoger is dan de rente in Nederland.

Beleggen

Ben je bereid enig risico te nemen? Dan kun je gaan beleggen. Hiermee kun je veel hogere rendementen realiseren, dan bij sparen het geval is. Er is echter wel iets waar je goed van doordrongen dient te zijn. Bij beleggen is er geen sprake van garanties. Een belegging kan altijd verkeerd uitpakken. Wel kan je door het toepassen van risicospreiding dit risico aanzienlijk verminderen.

In mijn opinie zijn ETF`s beleggingsproducten die uitermate geschikt zijn voor beginnende beleggers. Bij een exchange traded fund is er namelijk altijd sprake van risicospreiding. 

Nieuwe beleggingsmogelijkheden

De financiële wereld is altijd in beweging. Een in populariteit winnende beleggingsmethode is het beleggen via crowdfunding. Deze methode biedt interessante investeringskansen. Ook hier dien je echter goed te letten op de risico`s. Het gaat om beleggingen die buiten het toezicht van de AFM staan.

Dit betekent per definitie dat het om een beleggingsproduct met een verhoogt risico gaat. Dit komt echter ook naar voren in de rendementen. Het is namelijk mogelijk om, via bijvoorbeeld Reinvest24, rendementen van meer dan 10% te behalen. 

Op die manier zal spaargeld extra snel gaan groeien. Haal meer uit je geld houdt echter niet in, dat je onbeperkt risico`s dient te gaan nemen. Let altijd goed op de verhouding rendement en risico.

Haal meer uit je geld crowdfunding

Een beleggingsproduct met een hoge rendementsverwachting zal per definitie ook beleggingsproduct met een hoog risico zijn. Op deze regel bestaan er geen uitzonderingen.

Actief aan de slag met geld

Wil je eigenlijk wel actief aan de slag gaan met jouw geld? Dan is wellicht daytrading een optie. Het doel van daytrading is, door het uitvoeren van veel transacties, waarbij je elke keer een kleine winst behaalt, in zijn totaal veel geld te verdienen. De standaard is dat je een aandeel of ander financieel product voor het einde van de dag alweer verkocht hebt.

Daytrading is bij verschillende financiële producten mogelijk. Zo kan je dit doen met aandelen, maar ook met vreemde valuta, grondstoffen of cryptocurrencies. 

Om  dit succesvol te doen, dien je echter wel de nodig tijd vrij te maken. Je dient namelijk continue te letten op hetgeen er gebeurd op de verschillende markten. Wanneer je te laat handelt, dan zal je geld mislopen. Dan is haal meer uit je geld niet langer van kracht.

Een goede training is een must

Persoonlijk ben ik wel mening dat daytrading meer kennis vereist. Om dit gewoon maar te gaan doen, is geen goed idee. Hiervoor zou ik toch zeker eerst op zoek gaan naar een goede training, waarbij je alles haarfijn wordt uitgelegd. Indien je dit niet doet, dan is de kans op verliezen enorm groot. En dat is nu net niet de bedoeling, als je meer uit je geld wilt halen. 

Je zult te maken krijgen met complexe begrippen, het interpreteren van koerspatronen en dergelijke. Hiervoor dien je de nodige kennis te bezitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *