Reinvest24

ReInvest24 is een kleiner, maar daarom zeer zeker niet minder interessant onroerend goed platform. Met een historisch rendement van meer dan 14% en investeringsmogelijkheden vanaf 100€, biedt dit mogelijkheden voor elke investeerder of belegger.

ReInvest24 review

Hoe werkt ReInvest24

Projecten worden door het crowdfunding platform zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden dezer projecten aangeboden op het platform, waarna investeerders hierin kunnen investeren. Van belang om te vermelden is dat ReInvest24 ook altijd zelf een belang heeft in een project. Zij investeren dus ook hun eigen geld.

SPV en claim units

Elk project wordt ondergebracht in een SPV, hetgeen staat voor een Special Purpose Vehicle. Dit is een dochteronderneming, waar de investering in wordt ondergebracht. Vervolgens worden er claim units aangeboden van deze SPV, waarin de investering is ondergebracht. 

Stel dat er grond wordt aangekocht om op te gaan bouwen, dan wordt deze grond ondergebracht in de SPV, waardoor het niet in de activa van Reinvest wordt ondergebracht. Uiteindelijk is de enige activa voor ReInvest24, het aantal claim units dat zij zelf hebben aangekocht.

Persoonlijk vind ik deze opzet een groot pluspunt. Het zorgt niet alleen voor transparantie, maar ook voor zekerheid. Daarnaast maakt het de claim units vrij eenvoudig verhandelbaar. Er is dan ook een secundaire markt aanwezig, waarop je de claim units kunt doorverkopen.

Reinvest 24 crowdfunding platform

Feiten & cijfers

Jaar van oprichting2018
Totaal gefinancierd> 12 miljoen euro
Historisch rendement14,88%
Land van vestigingEstland
Secundaire marktJa
Buyback guaranteeNee
ZekerhedenHypotheekrecht op onderpand
Minimale investering100€

ReInvest24 review

Sinds een half jaar ben ik zelf begonnen met geld investeren. Tot nu toe ben ik erg tevreden en nog niet tegen problemen aangelopen. Wel heb ik tot op heden projecten uitgekozen in Duitsland en Spanje. Met projecten in landen zoals Moldavië is een iets hoger rendement haalbaar. Dit is een volgende stap die ik ga nemen. 

Uiteraard is er dan wel sprake van een hoger risico. Zo is Moldavie geen euroland, dus speelt er een valutarisico. Wel is het zo, dat projecten altijd in euro`s worden aangeboden. 

Echter, de lokale economie draait op de lokale munt. Mocht bijvoorbeeld onverhoopt de lokale valuta sterk devalueren, dan zal er toch sprake kunnen zijn van een betalingsprobleem. De opbrengsten in euro kunnen dan lager uitvallen.

Reviews op Trustpilot

Het aantal reviews op Trustpilot is nog niet al te hoog. Dit zorgt ervoor dat er enige voorzichtigheid is geboden, om jezelf te baseren op een dergelijk laag aantal reviews. Wel is het zo dat mensen sneller geneigd zijn een review achter te laten, in het geval zij een negatieve ervaring hebben opgedaan. Er is sprake van slechts één negatieve review, die ik persoonlijk niet helemaal terecht vind. Deze review gaat erover, dat herinvestering van dividenden plaatsvinden tegen een hogere prijs. 

Dit is op zich normaal, indien de waarde van een project toeneemt. Je kunt het zelfs zien, dat de secundaire markt erg goed functioneert en je aangegane investeringen met winst kunt doorverkopen.

Selecteren van investeringen

Het is van belang er goed op te letten, dat er sprake is van verschillende type investeringen. Sommige investeringen zijn op basis van een vaste rente. Dit is het geval bij een projectontwikkeling, waarbij er wordt gezorgd naar een financiering om het project te realiseren.

Bij andere type projecten staat het rendement niet vast. Het rendement is dan gebaseerd op huurinkomsten of verkoopopbrengsten, van het project dat wordt gerealiseerd. Het vermelde rendement is dan slechts een indicatie. Wel is het zo, dat er doorgaans al contracten zijn afgesloten, hetgeen een zekere waarborg biedt voor het te behalen rendement. 

Over de onderneming ReInvest24

Het is nog een relatief jong bedrijf. De oprichtingsdatum ligt in 2018. Dat wil niet zeggen dat de mensen die betrokken zijn bij de onderneming, niet over ervaring beschikken. Integendeel, alle oprichters van het bedrijf zijn al jarenlang actief op het gebied van onroerend goed en vastgoed projecten.

Er wordt samengewerkt met de Kirsan groep. Dit is een in Zwitserland gevestigde internationaal opererende projectontwikkelaar, met meer dan 1000 werknemers. 

Worden er kosten in rekening gebracht?

Je kunt een investering doen, zonder dat hier kosten aan zijn verbonden. Wel wordt er bij verkoop 1% in rekening gebracht van het geïnvesteerde bedrag. Dit wordt een exit fee genoemd en gaat dus ten koste van het behaalde rendement. 

Omdat het doorgaans om lange termijninvesteringen gaat, is dit percentage alleszins redelijk. Stel dat je investeert in een project waarbij er sprake is van huuropbrengsten en je houdt deze investering aan voor een periode van 5 jaar, dan is er slecht sprake van 0,2% kosten per jaar. 

Daarnaast wordt er 2€ in rekening gebracht, wanneer je geld wilt opnemen van jouw rekening bij ReInvest24. Dit is in mijn ogen te verwaarlozen.