Bankzaken

Iedereen in Nederland heeft een bankrekening nodig, om op die manier de bankzaken te kunnen regelen. Het betalen van de zorgverzekering, het ontvangen van het salaris of uitkering, je hebt er allemaal een bankrekening voor nodig.

Bij welke bank een bankrekening openen?

Een bankrekening openen, om op die manier de bankzaken te kunnen regelen, kan je bij veel verschillende banken doen. Fintech bedrijven hebben de keuze alleen maar doen toenemen. Zo kan je bijvoorbeeld bij het Duitse N26 of het Spaanse Openbank ook een bankrekening openen. Betaalrekeningen bij deze online banken zijn bovendien geheel gratis.

Je ontvangt op die manier een IBAN nummer dat je kan gebruiken voor het ontvangen van geld of het uitvoeren van betalingen. Dien je voor een bankrekening bij een bank zoals de ABN Amro, ING of Rabobank maandelijks te betalen, bij een online bank is dit geheel gratis.

Bankzaken regel je online

Bankzaken voer je grotendeels via online bankieren of via een app uit. Dus eigenlijk maakt het helemaal niet zoveel meer uit, waar een bank is gevestigd. Waar je wel op zou dienen te letten is de bank waar je jouw bankzaken onderbrengt beschikt over de juiste bankvergunningen. 

Op die manier weet je zeker dat de bank onder toezicht staat en dat de overheid van het vestigingsland van de bank, instaat voor banktegoeden tot en met 100,000€.

Online bankieren

Alle financiële zaken onderbrengen bij een bank of niet?

Naast het uitvoeren van betalingen en het ontvangen van geld, kan je tegenwoordig via een bank ook allerlei andere zaken regelen. De beste voorbeelden hiervan zijn verzekeringen en leningen, in dat allerlei vormen. 

Het kan praktisch zijn om al deze financiële zaken onder te brengen bij een en dezelfde onderneming. Dit is echter geen noodzaak. Indien je elders goedkopere verzekeringen kan afsluiten, dan via jouw bank, waarom zou je dat dan niet doen? En indien je ergens anders goedkoper of eenvoudiger geld kan lenen, waarom zou je dit dan bij jouw bank doen?

Profiteren van producten van fintech bedrijven

De ontwikkelingen op het gebied van bankieren zijn de afgelopen jaren erg snel gegaan. Vaak springt een fintech bedrijf specifiek in op een bepaald product of dienst die een bank aanbiedt. Een goed voorbeeld hiervan is Transferwise.

Door een buitenlandse betaling uit te voeren via Transferwise kan je ontzettend veel geld besparen. Maar zaken zoals een lening afsluiten is niet mogelijk via Transferwise. Daarvoor bestaan er weer verschillende peer to peer platformen, waar je tegen voordelige tarieven een lening kan afsluiten.

En daarnaast door het uitlenen van geld ook een hoger rendement kan behalen.

Bankzaken en fintech

Om goedkoop te kunnen beleggen kan je weer gebruik maken van een online broker, waardoor je veel minder kwijt bent voor de transactiekosten. 

In onze opine kan je dan ook door het gebruik maken van specifieke aanbieders van financiële producten veel geld besparen. Het kost je misschien iets meer tijd om inzicht te houden in al jouw financiële zaken, maar in onze ogen is het de tijdsinvestering meer dan waard.

Nieuwe ontwikkelingen zullen leiden tot lagere kosten

In onze opine zal er in de toekomst nog het nodige gaan veranderen op het gebied van bankzaken en andere financiële zaken. Er wordt ontzettend veel geld verdiend in de financiële wereld, wat er per definitie voor zal zorgen dat er een nieuwe bedrijven zullen bijkomen die bepaalde producten tegen lagere kosten gaan aanbieden. 

Dit is onze opinie voor de consument een erg goede ontwikkeling. Maar je moet als consument wel op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen, om hiervan te kunnen profiteren. Daarom is in onze opinie de website geldt actueel een erg waardevolle website. Wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.