Aanvragen van een lening

Lening aanvragen

Het aanvragen van een lening kan een lang en ook frustrerend proces zijn. Indien je een lening voor een hoog bedrag wilt afsluiten is dat te begrijpen. Want wanneer een bank of andere geldverstrekker jou vele duizenden euro`s uitleent, dan willen zij natuurlijk zekerheid hebben dat je dit weer kunt en ook gaat terugbetalen.

Ook voor een kleine lening veel rompslomp

Wil je echter een lening aanvragen van een paar honderd euro, dan kan dit proces van aanvragen en controleren wel eens overvloedig lijken. Eigenlijk zou je voor dergelijke kleine bedragen snel en zonder al teveel poespas een lening moeten kunnen afsluiten.

Het papierwerk en controle voor aanvraag van een lening

In feite praten we dan over snel geld lenen zonder BKR en papierwerk. Want met name de BKR controle maakt dat het proces van afsluiten van een lening al snel een aantal weken in beslag kan nemen. En daarnaast natuurlijk het papierwerk niet te vergeten. Want dien je bijvoorbeeld een werkgeversverklaring te overleggen en ook hier gaat weer de nodige tijd overheen.

Ten eerste dien je jouw werkgever de verklaring te laten ondertekenen. En daarna dien je die deze weer op te sturen naar de geldverstrekker. Vervolgens dient de kredietbeoordelaar deze in behandeling te nemen. En dan is het maar net de vraag wanneer deze kredietbeoordelaar de tijd vindt om de aanvraag te controleren.

Wat als je nu per direct geld nodig hebt?

Indien je echt op korte termijn over geld dient te beschikken dan is dit alles best wel frustrerend. Het aanvragen van een lening zou in dat geval eigenlijk veel sneller moeten kunnen gaan.

Een andere optie die je dan hebt is het jezelf wenden tot het afsluiten van een minilening. Helaas ga je in dat geval wel een veel hogere rente betalen dan dat je zou betalen via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Maar wanneer snelheid essentieel is, dan ben je hier in de praktijk eigenlijk op aangewezen.

Snel een eenvoudig geld lenen

Alleen bij verstrekkers van  minileningen of flitskredieten kan je vandaag de dag nog terecht voor geld lenen zonder bkr en papierwerk. Een lening via een bank zal altijd een BKR toetsing vereisten. En is de uitkomst van deze toetsing negatief, dan kan je een lening wel op je buik schrijven.

Wanneer is snel over geld beschikken echt essentieel

En toch kan  het in sommige situaties beter zijn een lening af te sluiten, dan bijvoorbeeld een rekening niet betalen. Het niet betalen van een rekening kan namelijk vervelende gevolgen hebben. Zo zal je te maken krijgen met verhogingen en in het uiterste geval zal er zelfs een deurwaarder langskomen.

Een specifiek geval in deze zijn ook verkeersboetes. De verhogingen die hier worden opgelegd, bij het niet op tijd betalen zijn eigenlijk absurd hoog. 

Als je een aantal aanmaningen verder bent dan kan het zomaar zijn dat je ineens het dubbele dient te betalen van het bedrag van de oorspronkelijke boete. In dat geval ben je waarschijnlijk goedkoper uit om een lening af te sluiten waarmee je de boete tijdig kunt betalen.

Het AFM treed hard op tegen verstrekkers van de flitskredieten. In de opinie van geld actueel worden bovengenoemde situaties, waarbij het niet betalen van een rekening of verkeersboete, tot veel grotere nadelige gevolgen kan leiden dan het afsluiten van een lening hierbij over het hoofd gezien.

Het zou daarom eigenlijk moeten worden gemaakt om eenvoudig, dat wil zeggen een lening zonder BKR en papierwerk, te kunnen afsluiten om dit soort situaties te vermijden. Het aanvragen van een lening doen mensen namelijk vaak omdat ze geen andere uitweg zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *